Bemutatkozás


Családunk régi vágya volt, hogy megmentsük a még élő hagyományokat, építészeti értékeket, népi emlékeket. Egykori álmunk 2006-ban vált valóra: a falu szélén álló lakatlan, pusztulásra ítélt régi ház megvásárlásával és felújításával sikerült valamit megmentenünk a “régmúlt” időkből. Arra törekedtünk, hogy minél inkább a tájra jellemző eredeti bútorokkal rendezzük be a vendégházat. Szeretnénk, ha nem csupán szálláshely lenne, hanem amolyan “szellemi-kulturális” központként működne, ahol jól érzi magát nemcsak az idelátogató idegen, hanem a helyiek, vagy éppen a szomszéd településről érkezők is.

A Faluvégi Vendégház a település keleti felének egyik utolsó épülete, ezáltal zavartalanul érezheti itt magát mindenki, aki csendre, falusi nyugalomra, friss levegőre vágyik. 3 vendégszoba található benne 2, 3, illetve 4 ággyal és vendégágyakkal. Van olyan szoba, ahol az eredeti lakóház berendezését sikerült megőrizni, máshol kicsit újabb bútorokat helyeztünk el. A szobákhoz egy nagy közös konyha tartozik étkezővel, amely alkalmas kisebb társaságok összejövetelére. A konyha teljesen felszerelt, kényelmesen lehet főzni benne. A ház külön bejáratú mosdó-fürdő helyiséggel rendelkezik, melyet egyszerre több vendég is használni tud. Az épület alatt boltozatos pince található, ahol a nyári melegben jókat lehet hűsölni.

faluvegi-vendeghaz-mandok

A ház udvarán található egykori istálló is átalakításra került. Az istálló két részét egybenyitva egy 50 négyzetméteres helyiséget alakítottunk ki, ahol baráti összejövetelek, családi ünnepek, vacsorák tarthatóak. A vendégházhoz hatalmas udvar tartozik. Itt található a kemence, melyben egyszerre 10 kenyeret lehet megsütni. Régi tűzhelyen, bográcsban és szalonnasütőhelyen finom finomságokat készíthetnek a szabad ég alatt is. Az udvarban mindig érik valamilyen finom gyümölcs: szőlő, meggy, barack vagy szilva. A gyerekeknek csócsóasztal és különböző játékok állnak rendelkezésére.

 

10

év

150

foglalás

415

vendég

23

rendezvény